dinsdag 26 augustus 2014

Drugs detector in je nagellak: briljant of toch niet?


Vier studenten van de North Carolina State University hebben een nagellak uitgevonden dat zogenaamde "date rape drugs" detecteert en vervolgens de nagellak laat verkleuren. De studenten, allemaal mannen, willen het gevecht aangaan tegen sexueel geweld door moderne chemische technologie te combineren met traditionele cosmetica.

Date rape drugs

GHB, Pophynol en Xanax zijn de bekendste drugs die gebruikt worden om iemand tijdens een afspraakje te verkrachten. De studenten Ankesh Madan, Stephen Gray, Tasso Von Windheim en Tyler Confrey-Maloney willen hebben een nagellak ontwikkeld die verkleurd als je ermee door je drankje roert. Op zich natuurlijk een hele mooie uitvinding voor vrouwen die veilig op stap willen gaan.

Niet alleen maar lof

Er zijn echter ook tegenstanders van dit soort uitvindingen. Hoewel de bedoelingen meestal heel goed zijn, geven zij aan dat het alleen maar het schuldgevoel verder kan vergroten. Alsof het je eigen schuld zou zijn als je de nagellak niet gebruikt en er toch iets gebeurt. Een dergelijk product maakt het moeilijker om vrouwen bewust te maken van het feit dat zij geen schuld hebben op het moment dat ze in een dergelijke situatie terecht komen.

Undercover Colors, zoals het bedrijf van de 4 studenten heet, snapt de kritiek maar gaat toch verder met de uitvinding en de doorontwikkeling daarvan. Meer informatie is te vinden op hun Facebook pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten