donderdag 5 september 2013

De vrouw achter de namen van OPI nagellak

"My Chihuahua Bites!", "Lincoln Park Midnight", "Yodel me on my Cell" en "I Knead Sour Dough". Zomaar een greep van namen uit de OPI collectie. Als je OPI als merk niet echt kent, let je niet direct op deze namen. Maar ze staan onder op de nagellak flesjes. En zo'n eigenzinnige naam is een stuk gezelliger dan een nummer, toch? Maar hoe komt OPI aan deze - vaak grappige en beetje gekke - namen?

Suzi Weiss-Fischmann

Executive VP en Artistic Director Suzi Wess-Fischmann is het creatieve brein achter de OPI nagellakken. Elke kleur wordt door haar geselecteerd op basis van het aankomende mode seizoen en de laatste beauty trends. Met een team van 6 personen, inclusief Suzi, worden achter gesloten deuren de nieuwe namen bedacht. Zo'n brainstorm sessie duurt 6-8 uur. Uiteindelijk blijven er een aantal namen over die deel uit gaan maken van de nieuwe collectie.


Tevens lanceert OPI 2x per jaar een collectie gebaseerd op een bepaald land of bepaalde stad. Binnen deze collecties gebruikt het team als inspiratie unieke, interessante en opmerkelijke feiten uit die betreffende landen of steden. Bijvoorbeeld "Suzi’s Hungary AGAIN!" uit de Euro Lente/Zomer 2013 collectie of "First Date at the Golden Gate" uit de laatste San Francisco Najaarscollectie 2013/2014.

Beleving

Deze namen hebben natuurlijk ook een doel. Naast het feit dat ze deel uitmaken van de totale merkbeleving van OPI wil Suzi dat vrouwen zich kunnen identificeren met de namen. Zowel in leuke en vrolijke tijden, als in mindere tijden. Er is altijd een naam die perfect bij de situatie past. En hoe voel jij je vandaag? Ik denk dat ik een oud-vertrouwd "Bubble Bath" van OPI ga nemen. Een kleur die in 2002 werd geïntroduceerd en nog steeds onder de bestsellers van OPI valt.

Nail Polis Colors in The Ellen Degeneres Show

Bekijk ook zeker even dit filmpje met een prachtige monoloog van Ellen over de nagellak namen van OPI met een prachtig "roses are red.." gedicht op het einde. Hilarisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten