dinsdag 10 september 2013

Mat-zwarte manicure met OPI Obscurity Matte

Regelmatig kom ik voorbij prachtige foto's van dames met een mat zwarte manicure met glanzende tips. Ik vond dit zo chique dat ik het maar al te graag uit wilde proberen. Een tijdje terug kocht ik bij mijn schoonheidsspecialiste OPI Obscurity Matte als mini. En vandaag had ik eindelijk de tijd om deze look uit te gaan proberen.

Het is behoorlijk wat werk, maar dan heb je ook wat! Bekijk de foto's voor de stappen en ga lekker aan de slag met je eigen mat zwarte manicure! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.



OPI Obscurity, Essence Topcoat & KIKO sjablonen

Op de eerste plaats natuurlijk zwarte nagellak. Je kunt een matzwarte nagellak gebruiken, zoals ik. Maar je kunt ook een glanzende nagellak gebruiken en daar vervolgens een matte topcoat op lakken. Dan krijg je hetzelfde effect. Het is maar net welke lakjes je in huis hebt natuurlijk. Daarnaast gebruik ik sjablonen van KIKO, omdat ik echt totaal geen vaste hand heb en de tips dus nooit mooi ga krijgen zonder sjablonen. En ik gebruik een glanzende topcoat om de tips te laten glanzen.

Lakken en sjablonen

Als eerste heb ik een basecoat aangebracht. Daarna twee dunne laagjes OPI Obscurity Matte. Dit moet heel goed drogen, anders trek je met de sjablonen zo je mooie nagellak er weer af. Als de nagellak goed droog is (ik wacht minimaal 15 minuten maar het liefst een half uur), dan plak ik de sjablonen op de nagels. De tips lakken met een glanzende topcoat en voila: prachtige mat zwarte manicure!
Wat vinden jullie van deze look?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten